Goedkope Blokhutten

Goedkope blokhutten, zelf bouwen of uitbesteden? Met drie kliko’s voor tuin- papier- en overige afval én een kroost kinderen met dozijnen aan speelgoed, werd mijn schuurtje toch wel iets te klein. Zoekend over het internet viel mijn oog op goedkope blokhutten van Grenzland Garden, die me meer ruimte zou bieden dan mijn huidige schuur en en qua uiterlijk ook nog eens een stuk beter uitzag! Maar net als bij de meeste producten op het internet verscheen de vraag welk product ik dan het beste zou kunnen kiezen.
goedkope blokhutten duitsland

Goedkope Blokhut maar ook Duurzaam?

Omdat het over een natuurproduct gaat, de meeste (goedkope) blokhutten zijn immers van hout, bleef mijn afweging met name hangen in de vraag of ik wilde kiezen voor goedkope blokhutten of voor een duurzaam product. Ook vroeg ik mezelf af of ik de blokhut zelf zou bouwen of dat ik het wilde laten uitbesteden. Bij de eerste vraag viel met na wat research direct op dat er nogal wat dingen zijn waar je op moet letten.

Hout is van nature zeer gevoelig voor vocht en temperatuur verschillen, maar wanneer ik naar de prijs – kwaliteit verhoudingen kijk, dan valt de beste vorm, namelijk hardhout, direct af vanwege de hoge kosten. Geïmpregneerd hout daarentegen is weer vaak giftig of gaat op de langere termijn gassen loslaten. En gezien er ook kinderspeelgoed in moet komen staan, leek me dat eveneens een uitgesloten optie.

Keuze viel op Type “Bremen” een goedkope vurenhouten blokhut.
Een goedkope blokhut type : Bremen van 28 mm vurenhout was uiteindelijk mijn keuze, waar ik dan wel alles met een goede beits moest schilderen. Zoals u begrijpt heb ik voor de optie van een blokhut zelf bouwen gekozen. Alhoewel er ook een mogelijkheid is om de goedkope blokhutten te laten installeren, kreeg ik door mijn uitgebreide zoektocht ook sterker het verlangen om het dan ook helemaal zelf te doen!.Mede door de duidelijke bouwtekening die bij de blokhut van Grenzland Garden Duitsland werd meegeleverd viel de klus enorm mee.

Isoleren Blokhutten.
Zo kwam ik eveneens op het idee dat wanneer ik de blokhut zelf zou bouwen ik er ook gelijk op moest letten dat ik het goed isoleerde voor de seizoenen. Niet alleen voor de koude en natte jaargetijden,die ik nog af zou kunnen doen met een kacheltje, maar ook voor de hete zomers.Want juist dan kan door de zonnehitte het hout gaan werken en de gebruikte lak gaan stinken.Voor buiten de blokhut is dat niet erg, maar binnen wil ik het, om eerder genoemde redenen, liever gasvrij houden. De wanden van mijn blokhut heb ik geïsoleerd door middel van glaswol en steenwol matten. Over deze matten monteerde ik een laag damp dichte folie aan, om te voorkomen dat vochtige of warme lucht uit het tuinhuis gaat condenseren in het isolatiemateriaal.

*Voor de afwerking koos ik hier voor gipsplaten.Ik ben uiteindelijk best trots op het eindresultaat!

Goedkope blokhutten van Grenzland Garden.
Wat betreft de aangekochte blokhut type Bremen kan ik zeggen dat het een enorme aanrader is! En als je overweegt om ook een blokhut zelf aan te schaffen,dan is een bezoek aan Grenzland Garden in Uelsen net over de Nederlandse grens in de buurt van Coevorden een aanrader. Want blokhutten uit Duitsland zijn stukken goedkoper ( u betaald in Duitsland maar 19% btw en in Nederland 21% scheelt direct al 2 % op de toch al goedkope blokhutten van Grenzland Garden )

Materialen goedkope blokhutten Duitsland.
Bij het bedrijf Grenzland Garden onderdeel van het bedrijf … waar ook de grenzland markt onder valt kunt u tegen voordelige prijzen te mooiste blokhutten aanschaffen. Onze goedkope blokhutten type “Bremen” zijn gemaakt van 28mm dik vurenhout bij deze blokhut word meegeleverd een houten bodem en inclusief deurbeslag de ramen zijn voorzien van echt glas. Wilt u meer informatie over onze blokhutten en andere goedkope tuin producten neem dan vrijblijvend contact met ons op..Er staan op ons terrein meer dan 30 modellen goedkope blokhutten opgesteld